• אוויר
  • אחרי הגידול
  • דשנים
  • הדברה
  • הנבטה
  • השקייה
  • חללי גידול
  • כלי גינון
  • לגינה ולמרפסת
  • מבצעים
  • עזרים
  • עציצים ואדמה
  • תאורה
  • Homepage
  • מה עושים עם עובש בבית? המדריך המלא

    נתקלתם בעובש בבית שלכם? אתם לא לבד. אנשים רבים סובלים מעובש בבית, במטבח ובחללים בהם יש לחות גבוהה כמו חדר המקלחת ועוד.
    מעבר לבעיה אסתטית, מדובר בסכנה תברואתית עם חשש לפגיעה בריהוט ופוטנציאל נזק גבוה שיכול להסתכם באלפי שקלים ואף יותר.
    מה עושים עם עובש בבית? ריכזנו לפניכם את כל הדרכים להתמודדות עם המפגע המטריד. בהצלחה!

     

    נעים להכיר – עובש

    עובש הוא למעשה סוג של פטריה אשר גדלה באזורים לחים, חמים וחשוכים (ומכאן החשיבות של מניעת לחות בבית – נרחיב על כך בהמשך) – אורגניזם מיקרוסקופי אשר משחרר לאוויר נבגים קטנטנים,
    אשר "מתעוררים לחיים" ויוצרים מושבות כאשר הם מוצאים סביבה מתאימה.
    בשלב זה, כאשר העובש מפושט, תבחינו בתמונה המוכרת לכם – כתמים כהים על משטחים שונים כמו קירות, תקרות ואפילו רהיטים ובגדים,
    במיוחד בחללים עם לחות גבוהה כמו חדרי אמבטיה, ארונות ומחסנים, אזורים עם צנרת פגועה ומרפסות עם צמחיה רבה (במיוחד במצבים של השקיה מרובה או נתז קבוע).

     

    עובש בבית – הרבה יותר מפגם אסתטי

    עובש בבית הוא אחת הבעיות הנפוצות ביותר ולמעשה, כמעט כולם נתקלים בו לפחות פעם אחת בחיים (אם נהיה כנים, לרוב – הרבה יותר).
    יש מי שממהרים לנקות אותו במחשבה שהוא יעלם כלא היה, אבל האמת מורכבת הרבה יותר כי עובש, לצערנו הרב, הוא הרבה יותר מפגם אסתטי או כתם שאפשר לטשטש עם מטלית לחה.

    בראש ובראשונה, הוא עשוי לגרום לבעיות בריאותיות כמו גירויים בעור, קשיי נשימה ולעורר אלרגיות.
    אמנם מי שנמצאים בסיכון מוגבר לסבול מכל אלה הם אוכלוסיות מוחלשות כמו תינוקות וקשישים, אך גם אם אינכם סובלים מבעיית בריאות ידועה, אתם לא חסינים בפניו ולכן מוטב שלא תהיה שאננים לגבי דחיפות הטיפול בו.

    נוסף לבעיות בריאות, הוא עשוי לגרום לנזקים כבדים נוספים, במיוחד כשהוא לא מטופל.
    אז אם היה לכם ספק עד עכשיו – עובש הוא לא רק פגם אסתטי, יש לו יכולת לשבש את שגרת החיים ואיכותם.
    כעת נסקור את הסיבות הגורמות לו ונציע פתרונות שימושיים למניעת התופעה, כמו סופחי לחות שונים ודרכים שימושיות שתכליתן מניעת לחות גבוהה בבית ושמירה על סביבת מחיה יבשה ובריאה.

    טיפול בעובש בבית
    טיפול בעובש בבית

    יש לכם עובש בבית? 4 דברים שאתם צריכים להיות ערניים לגביהם

    כאמור, עובש נשמע כמו בעיה קטנה שקל לטפל בה, אבל מי שכבר התנסו בכך יכולים להעיד שזה יכול להיות הרבה יותר מורכב ממה שנדמה, במיוחד במצבים מפושטים שלא זכו לטיפול הולם לאורך זמן.
    בינתיים, לפניכם כמה מהסיכונים המרכזיים שכדאי להיות ערניים לגביהם:

    1. בעיות בריאות: כפי שציינו, עובש משחרר לאוויר נבגים מיקרוסקופיים אשר יכולים בקלות לחדור לדרכי הנשימה ולגרום לבעיות שונות – תגובות אלרגיות, בעיות נשימה ובמקרים חמורים, במיוחד כאלה בהם מעורב עובש שחור – חולשה, כאבי ראש ואף בעיות עצביות, הנגרמים כתוצאה משחרור רעלנים מסוכנים.
    2. פגיעה מערכת החיסון: העובש הוא פטריה וככזה, הוא מגביר את הסיכון לזיהומים שונים, במיוחד באוכלוסיות שנמצאות בסיכון לכך כמו מי שסובלים ממחלות כרוניות, הנוטלים טיפול תרופתי, תינוקות וקשישים.
    3. נזק למבנה ורכוש: הידעתם? במסגרת ביטוח תכולה ומבנה, יש סעיף אשר מתייחס למפגע עובש ובצדק – במצב מפושט שאיננו מטופל, עובש עשוי לגרום נזקים לקירות, ריהוט ואף במבנה עצמו, מה שיכול לגרור הוצאות כלכליות כבדות.
    4. השפעה על איכות החיים: נוסף לכל הנ"ל, אי אפשר להתעלם מהשורה התחתונה – עובש הוא מגעיל, מסריח, מסוכן וכן, גם לא אסתטי.
      ככזה, הוא פוגע באיכות החיים ותחושת הנוחות בבית ובנוסף מהווה נורת אזהרה לגבי תחזוקה לקויה.

     

    מה גורם לעובש בבית?

    כדי לטפל במפגע העיקש, מן הראוי שנבין מה גורם לו – עצם ההבנה מהן הסיבות שיכולות לגרום להתפשטות ושגשוג עובש, טומנת בחובה שלל שיטות ודרכים יצירתיות להילחם בו.

    אז אם נסכם את כל התורה על רגל אחת, עובש הוא תוצאה של כמה תנאים – לחות גבוהה, אוורור לקוי, חום וחושך.
    כמובן שגם בהיעדר חלק מתנאים אלה, עובש עדיין יכול לשגשג, אבל כשהם חוברים זה לזה התוצאה היא רק עניין של זמן – התפתחות פטריות ועובש. מתי זה קורה?

    • דליפת מים: אחת הסיבות השכיחות ביותר להיווצרות עובש היא דליפה לא מטופלת (לרוב במקום נסתר) שגורמת למים כלואים – צנרת פגועה, רטיבות בקירות החיצוניים המחלחלת פנימה, דליפה מגג פגום, מרזב סתום ועוד.
    • איטום לקוי: פגיעה באיטום בשל מים כלואים (בהמשך לסעיף הקודם) או איטום שמלכתחילה לא מספק, במיוחד בעונות גשומות ובאזורים של חלונות, דלתות וקירות חיצוניים.
    • לחות גבוהה: לחות גבוהה יכולה להופיע בסביבת מגורים בגלל אוורור לקוי (בעיקר מחסנים וארונות) אך לא רק – גידול צמחים (במיוחד בחממות) משחרר לחות לאוויר, בנוסף להשקיה עצמה שמוסיפה לחות. בנוסף, תנאי האקלים שלעצמם "תורמים" למצב, במיוחד בקיץ.
    • מכשירי חשמל: יש מכשירי חשמל, כמו מייבש כביסה, מדיח כלים ומערכות מיזוג אוויר, שמעצם פעילותם פולטים חום ולחות, אותם יש להפנות מחוץ לסביבה הביתית במידת האפשר.
    • אדי מים: יש חללים בהם באופן טבעי ישנה לחות גבוהה כמו חדרי אמבטיה (במיוחד בחורף) ומטבחים שלא מצוי בהם מכשור סופח לחות כמו למשל קולט אדים.

     

    כל הדרכים לטיפול בעובש – לגזור (צילום מסך) ולשמור

    יש מגוון דרכים פורמליות ופתרונות יצירתיים להתמודדות עם עובש, אך בראש ובראשונה – מניעה! הורדת רמות הלחות בבית היא המפתח למניעת עובש ושגשוגו, אבל איך עושים את זה? הנה כמה דרכים –

    • אמצעי קולט לחות או סופח לחות: בראש ובראשונה דאגו למקם סופח לחות איכותי בחלל . סופחי לחות הם פתרון טכנולוגי מהפכני השואב ומסנן את האוויר. מתאים במיוחד למחסנים, מטבחים, חדרי אמבטיה וחללים עם צמחייה מרובה. הקפידו לבחור את המכשיר בהתאם לאופי החלל, גודלו ורמת הלחות בו.
    • ניקוי מקומי: שפשוף יסודי עם חומרים ייעודיים (בהתאם להוראות היצרן) כמו אקונומיה, תוך הקפדה על אוורור ושימוש בציוד מגן. עשו זאת בנוסף לטיפול בשורש הבעיה.
    • אוורור הבית: חושבים שהבית שלכם מאוורר? כנראה לא מספיק – שמרו על זרימת אוויר תקינה (פתיחת חלונות ודלתות) מדי יום והשתמשו במאווררים למניעת עיבוי על משטחים.
    • תחזוקה שוטפת: תחזוקה ואיטום הבית מדי תקופה, מעקב עובש במקומות בהם הופיע בעבר עובש ומוקדי סיכון נוספים (חללים לחים ו/או ללא אוורור), שימוש באמצעים סופחי לחות ומוצרים למניעת עובש כמו צבעים אנטי פטרייתיים וכד'.
    • טיפול מיידי: תיקון מקצועי של נזילות, בעיות רטיבות ונזקי צנרת, עם התייחסות לגורם לתקלה ולא בשיטת "טלאים".

    נוסף לאלה, מומלץ להכניס לשגרה כמה פעולות פשוטות והרגלים מיטיבים כמו ייבוש מהיר אחרי שטיפת הרצפה, ניקוי תקופתי של קירות ואריחים וניטור רמת הלחות (לחות אידיאלית למניעת התפתחות עובש: 40-50%).

     

    לסיכום, עובש הוא תופעה מטרידה שרבים סובלים ממנה. שילוב של תחזוקה מונעת, שיפור תנאי האוורור ושימוש במוצרים ייעודיים להפחתת וספיחת הלחות, הם המפתח לשמירה על הבריאות שלכם ושל בני ביתכם, כמו גם על המבנה עצמו ואיכות החיים באופן כללי. ניתן לעשות זאת בפעולות פשוטות וקלות לביצוע או בשילוב עם אמצעים מתקדמים. העיקר – אל תזניחו, הוא לא יעלם מעצמו.

    לקבלת ייעוץ והתאמת מוצר

    השאירו פרטים עכשיו

      צור קשר
      0
        0
        העגלה שלי
        העגלה ריקה
        דילוג לתוכן